Verschillende activiteiten voor senioren in de winterperiode vanaf vrijdag 18 november 2022.

Het zomerfestijn was dit jaar een groot succes en daarom geven wij hier voor de winterperiode een vervolg aan. Er is een gevarieerd en vol programma samengesteld. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes.

Het programma start op vrijdag 18 november met een leuke en gezellige winterbingo in wijkcentrum West. Naast het winnen van mooie prijzen is er ook gelegenheid voor een gezellig praatje en leert u andere buurtbewoners kennen. Iedereen is van harte welkom.

Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld Intratuin in Halsteren en een rondvaart over de Linge. Voordat u een bezoek brengt aan de mooiste kerstshow in Halsteren eet u nog een heerlijke pannenkoek bij restaurant Huys Roosevelt. Tijdens de rondvaart geniet u van het schitterende landschap van de Betuwe en hier hoort natuurlijk ook een heerlijke lunch bij. Bij deze busreisjes zijn er verschillende opstapplaatsen namelijk de Reijerheem, Facet Ridderkerk, Wijkcentrum West, Slikkerveer en Bolnes.

Ook kan er deze winter weer lekker gegeten worden. Zo is er een heerlijke 3-gangen lunch bij de Paradijshoeve voor € 35,00.  Het is altijd een feestje om te eten bij de Paradijshoeve. U komt toch ook?

Schrijver Teun Rijksdijk verzorgt een quiz op woensdag 23 november. Tijdens de quiz ‘Hoe goed kent u Ridderkerk?’ neemt hij u aan de hand van verschillende foto’s en anekdotes mee door Ridderkerk. De locatie is de Oudheidkamer en de kosten zijn € 5,00 per persoon. Denkt u de gemeente Ridderkerk goed te kennen? En weet u de meest bijzondere plekjes te herkennen? Schrijf u dan snel in.

Ook voor de creatievelingen is er voldoende te doen. Op donderdag 8 december is er een workshop over Edelstenen in het bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord. Ingrid Zelessen neemt u mee in de wereld van de edelstenen en hun helende werking, u kunt bij haar ook stenen kopen. U wordt ontvangen met heerlijke koffie, thee en een koekje.

Woensdag 21 december kunt u onder leiding van fotograaf Mark Isarin een workshop fotograferen volgen. De locatie is de Schaatsbaan op het Koningsplein. In de ochtend is het thema bewegen beeld, in de middag gaat het meer over de techniek. Beide workshop kosten € 5,00. U hoeft geen eigen camera te hebben.

De Rijsoordse molen bestaat 200 jaar en dat moet gevierd worden. Molenaar Louise van Wijhe ontvangt u met koffie en thee. Daarna vertelt hij over de restauratie van de molen en over molens in het algemeen. In kleine groepjes brengen we ook een bezoek aan de molen. Ter afsluiting wordt er nagepraat met een hapje en een drankje in het bezoekerscentrum.

Koor de Dukdalf geeft een spetterend Volkskerstzang in de Protestantse Gemeente De Levensbron. Samen liedjes zingen in de mooiste tijd van het jaar. De inloop is vanaf 19.00 uur. Na entree krijgt u koffie, thee, chocomelk of glühwein en een versnapering. Het belooft een mooie muzikale avond te worden die u niet mag missen.

Altijd al een tastbare herinnering willen hebben van uw eigen levensverhaal? De Ridderkerkse dichter Peter ’t Jong maakt speciaal voor u een gedicht. De kosten zijn € 10,00. Uw verhaal, zijn woorden! Tijdens een wandeling of op locatie naar keuze gaat Peter met u in gesprek. Waar dit gesprek over zal gaan is niet van te voren bepaald. Aan de hand van het gesprek krijgt u een handgeschreven gedicht in een lijstje. Schrijf u snel in, er zijn beperkte plekken.

Alle activiteiten gaan door bij voldoende aanmeldingen. Inschrijven kan vanaf 1 november bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Betaling is mogelijk met pin of contant. Is het vervoer naar de activiteit een probleem? Geef dit bij uw inschrijving aan dan gaan wij hier mee aan de slag.

De exacte tijden, prijzen en data staan op de flyer die binnenkort verspreid wordt of is af te halen bij Facet. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail

Gerelateerde berichten

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Facet heeft sinds kort een SPORTsWall – een interactieve muur! De SPORTsWall is de leukste interactieve muur om te bewegen. Door de SPORTsWall wordt er een grenzeloze keuze aan activiteits- en leerspellen op de muur geprojecteerd. Deze spellen worden vervolgens...

Yoga in Ridderkerk

Yoga in Ridderkerk

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De lessen zijn voor volwassenen en senioren en gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en meditatie. Wij bieden verschillende yogalessen aan. Er zijn nog enkele plekken vrij op woensdagochtend van...

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert dit voorjaar een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het voorkomen van een val is...