Slapend het nieuwjaar in? Echt niet!

Als u de gewoonte heeft om altijd op een bepaald tijdstip naar bed te gaan en de volgende ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, dan kan het best wel eens een hele toer zijn om op oudejaarsavond wakker en energiek te blijven.

Moeite met wakker blijven?

Veel mensen hebben moeite met een nacht goed slapen en daarna uitgerust wakker worden. Maar er zijn ook veel mensen die te makkelijk in slaap vallen. Uitgerekend die ene avond per jaar willen we wakker zijn om 12 uur ‘s nachts. Hoe doet u dat als u normaliter allang in dromenland bent op dat tijdstip?

Wat kan ik het beste doen?

Het kan helpen om op oudejaarsdag in de middag even een klein dutje te doen. Niet langer dan een uurtje. Het kan ervoor zorgen dat u net fit genoeg bent om ten volle van het vuurwerk (op veilige afstand) te genieten.

Hoe kan ik zo fit mogelijk zijn op dat magische moment, midden in de nacht? Als u daar moeite mee heeft is het belangrijk dat u genoeg langzame suikers hebt gegeten. Dan wordt de energie die u uit uw voeding haalt langer verdeeld over de dag. Belangrijk is dus dat u voldoende groente en fruit en bruin brood eet. Het is waar; dat is lastig met al die lekkere hapjes en oliebollen. Die zijn nogal vettig en liggen zwaar op de maag. En dat maakt dat u zich eerder vermoeid voelt.

Helpt koffie?

U kunt een paar kopjes koffie drinken, maar niet teveel. En als het lukt liever de alcohol laten staan of in ieder geval matigen tot een enkel glaasje.

Een fijne avond gewenst!

Gerelateerde berichten

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Facet heeft sinds kort een SPORTsWall – een interactieve muur! De SPORTsWall is de leukste interactieve muur om te bewegen. Door de SPORTsWall wordt er een grenzeloze keuze aan activiteits- en leerspellen op de muur geprojecteerd. Deze spellen worden vervolgens...

Yoga in Ridderkerk

Yoga in Ridderkerk

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De lessen zijn voor volwassenen en senioren en gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en meditatie. Wij bieden verschillende yogalessen aan. Er zijn nog enkele plekken vrij op woensdagochtend van...

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert dit voorjaar een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het voorkomen van een val is...