Slapend het nieuwjaar in? Echt niet!

Als u de gewoonte heeft om altijd op een bepaald tijdstip naar bed te gaan en de volgende ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, dan kan het best wel eens een hele toer zijn om op oudejaarsavond wakker en energiek te blijven.

Moeite met wakker blijven?

Veel mensen hebben moeite met een nacht goed slapen en daarna uitgerust wakker worden. Maar er zijn ook veel mensen die te makkelijk in slaap vallen. Uitgerekend die ene avond per jaar willen we wakker zijn om 12 uur ‘s nachts. Hoe doet u dat als u normaliter allang in dromenland bent op dat tijdstip?

Wat kan ik het beste doen?

Het kan helpen om op oudejaarsdag in de middag even een klein dutje te doen. Niet langer dan een uurtje. Het kan ervoor zorgen dat u net fit genoeg bent om ten volle van het vuurwerk (op veilige afstand) te genieten.

Hoe kan ik zo fit mogelijk zijn op dat magische moment, midden in de nacht? Als u daar moeite mee heeft is het belangrijk dat u genoeg langzame suikers hebt gegeten. Dan wordt de energie die u uit uw voeding haalt langer verdeeld over de dag. Belangrijk is dus dat u voldoende groente en fruit en bruin brood eet. Het is waar; dat is lastig met al die lekkere hapjes en oliebollen. Die zijn nogal vettig en liggen zwaar op de maag. En dat maakt dat u zich eerder vermoeid voelt.

Helpt koffie?

U kunt een paar kopjes koffie drinken, maar niet teveel. En als het lukt liever de alcohol laten staan of in ieder geval matigen tot een enkel glaasje.

Een fijne avond gewenst!

Gerelateerde berichten

Non-alcoholische wijnproeverij

Non-alcoholische wijnproeverij

Non-alcoholische wijnproeverij Op woensdag 29 november organiseert Facet Ridderkerk in samenwerking met slijterij De Wijngenoten een non-alcoholische wijnproeverij. Tijdens deze unieke activiteit kunt u genieten van een uitgebreide selectie hoogwaardige...

Kookworkshop

Kookworkshop

Kookworkshop in samenwerking met De Groene Pollepol. Marianne van Wijhe zorgt voor een leuke, lekkere en gezellige kookworkshop. De ingrediënten zijn fairtrade en biologisch. Vooraf is er een korte introductie over duurzaamheid en het gebruik van gas en inductie...

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker Vooral tijdens de warmte in de zomer is het moeilijk om goed te slapen. Je hebt het snel te warm, ligt te woelen, doet voor je gevoel geen oog dicht en het resultaat is dat je vermoeider uit je bed komt als dat je erin ging. Een slecht...