Slapend het nieuwjaar in? Echt niet!

Als u de gewoonte heeft om altijd op een bepaald tijdstip naar bed te gaan en de volgende ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, dan kan het best wel eens een hele toer zijn om op oudejaarsavond wakker en energiek te blijven.

Moeite met wakker blijven?

Veel mensen hebben moeite met een nacht goed slapen en daarna uitgerust wakker worden. Maar er zijn ook veel mensen die te makkelijk in slaap vallen. Uitgerekend die ene avond per jaar willen we wakker zijn om 12 uur ‘s nachts. Hoe doet u dat als u normaliter allang in dromenland bent op dat tijdstip?

Wat kan ik het beste doen?

Het kan helpen om op oudejaarsdag in de middag even een klein dutje te doen. Niet langer dan een uurtje. Het kan ervoor zorgen dat u net fit genoeg bent om ten volle van het vuurwerk (op veilige afstand) te genieten.

Hoe kan ik zo fit mogelijk zijn op dat magische moment, midden in de nacht? Als u daar moeite mee heeft is het belangrijk dat u genoeg langzame suikers hebt gegeten. Dan wordt de energie die u uit uw voeding haalt langer verdeeld over de dag. Belangrijk is dus dat u voldoende groente en fruit en bruin brood eet. Het is waar; dat is lastig met al die lekkere hapjes en oliebollen. Die zijn nogal vettig en liggen zwaar op de maag. En dat maakt dat u zich eerder vermoeid voelt.

Helpt koffie?

U kunt een paar kopjes koffie drinken, maar niet teveel. En als het lukt liever de alcohol laten staan of in ieder geval matigen tot een enkel glaasje.

Een fijne avond gewenst!

Gerelateerde berichten

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie Als onderdeel van het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseert Facet Ridderkerk  in samenwerking met Fysiotherapie Ridderkerk op donderdag 14 juli in het wijkcentrum Bolnes, Noordstraat 255a een informatiebijeenkomst...

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022 Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende activiteiten voor senioren. Door de coronamaatregelen hebben we vorig jaar slechts enkele activiteiten kunnen aanbieden en dat jaar daarvoor is het...

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Wilt u gezond ouder worden dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal thema's zoals voeding, stress, veiligheid, beweging en slaap. Iedereen heeft wel ervaring met deze thema's. Daarom organiseren wij gespreksgroepen, waarbij we met elkaar in contact...