Slapend het nieuwjaar in? Echt niet!

Als u de gewoonte heeft om altijd op een bepaald tijdstip naar bed te gaan en de volgende ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, dan kan het best wel eens een hele toer zijn om op oudejaarsavond wakker en energiek te blijven.

Moeite met wakker blijven?

Veel mensen hebben moeite met een nacht goed slapen en daarna uitgerust wakker worden. Maar er zijn ook veel mensen die te makkelijk in slaap vallen. Uitgerekend die ene avond per jaar willen we wakker zijn om 12 uur ‘s nachts. Hoe doet u dat als u normaliter allang in dromenland bent op dat tijdstip?

Wat kan ik het beste doen?

Het kan helpen om op oudejaarsdag in de middag even een klein dutje te doen. Niet langer dan een uurtje. Het kan ervoor zorgen dat u net fit genoeg bent om ten volle van het vuurwerk (op veilige afstand) te genieten.

Hoe kan ik zo fit mogelijk zijn op dat magische moment, midden in de nacht? Als u daar moeite mee heeft is het belangrijk dat u genoeg langzame suikers hebt gegeten. Dan wordt de energie die u uit uw voeding haalt langer verdeeld over de dag. Belangrijk is dus dat u voldoende groente en fruit en bruin brood eet. Het is waar; dat is lastig met al die lekkere hapjes en oliebollen. Die zijn nogal vettig en liggen zwaar op de maag. En dat maakt dat u zich eerder vermoeid voelt.

Helpt koffie?

U kunt een paar kopjes koffie drinken, maar niet teveel. En als het lukt liever de alcohol laten staan of in ieder geval matigen tot een enkel glaasje.

Een fijne avond gewenst!

Gerelateerde berichten

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Wat is er fijner dan na een goede nacht slapen, lekker uitgerust en fit wakker worden? Gedurende de nacht loop je verschillende slaapfasen door: diepe slaap, REM slaap en lichte slaap. Tijdens de diepe slaap maak je hormonen aan en is ons lichaam hard bezig om cellen...

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren Financieel misbruik, bancaire volmachten en levenstestament. Het zijn een paar van de onderwerpen die aan bod zullen komen in deze voorlichting. Bij het ouder worden is het verstandig om hier aan te denken en het te regelen...

Winterfestijn met een vol programma

Winterfestijn met een vol programma

Verschillende activiteiten voor senioren in de winterperiode vanaf vrijdag 18 november 2022. Het zomerfestijn was dit jaar een groot succes en daarom geven wij hier voor de winterperiode een vervolg aan. Er is een gevarieerd en vol programma samengesteld. Inwoners van...