Slapend het nieuwjaar in? Echt niet!

Als u de gewoonte heeft om altijd op een bepaald tijdstip naar bed te gaan en de volgende ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, dan kan het best wel eens een hele toer zijn om op oudejaarsavond wakker en energiek te blijven.

Moeite met wakker blijven?

Veel mensen hebben moeite met een nacht goed slapen en daarna uitgerust wakker worden. Maar er zijn ook veel mensen die te makkelijk in slaap vallen. Uitgerekend die ene avond per jaar willen we wakker zijn om 12 uur ‘s nachts. Hoe doet u dat als u normaliter allang in dromenland bent op dat tijdstip?

Wat kan ik het beste doen?

Het kan helpen om op oudejaarsdag in de middag even een klein dutje te doen. Niet langer dan een uurtje. Het kan ervoor zorgen dat u net fit genoeg bent om ten volle van het vuurwerk (op veilige afstand) te genieten.

Hoe kan ik zo fit mogelijk zijn op dat magische moment, midden in de nacht? Als u daar moeite mee heeft is het belangrijk dat u genoeg langzame suikers hebt gegeten. Dan wordt de energie die u uit uw voeding haalt langer verdeeld over de dag. Belangrijk is dus dat u voldoende groente en fruit en bruin brood eet. Het is waar; dat is lastig met al die lekkere hapjes en oliebollen. Die zijn nogal vettig en liggen zwaar op de maag. En dat maakt dat u zich eerder vermoeid voelt.

Helpt koffie?

U kunt een paar kopjes koffie drinken, maar niet teveel. En als het lukt liever de alcohol laten staan of in ieder geval matigen tot een enkel glaasje.

Een fijne avond gewenst!

Gerelateerde berichten

Voorlichting medicijngebruik

Voorlichting medicijngebruik

Ridderkerk Langer Gezond organiseert op dinsdag 11 juni van 10.00 – 11.00 uur een voorlichting over verantwoord medicijngebruik. Tijdens deze ochtend geeft apotheker Theo-Hans Kuijvenhoven van Service Apotheek Slikkerveer een presentatie. Heb ik nog de juiste...

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden Facet is op zoek naar vrijwillige chauffeurs die met hun eigen auto en tegen een kleine vergoeding willen bijdragen aan het ondersteunen van de lokale gemeenschap. ANWB Automaatje is een initiatief dat mensen zonder eigen...

Diabetes Challenge Ridderkerk

Diabetes Challenge Ridderkerk

Nationale Diabetes Challenge 2024 De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je...