Senioren zomerfestijn 2022

Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende activiteiten voor senioren.

Door de coronamaatregelen hebben we vorig jaar slechts enkele activiteiten kunnen aanbieden en dat jaar daarvoor is het zomerfestijn helemaal niet doorgegaan. Gelukkig is nu alles weer mogelijk en hebben we een gevarieerd en vol programma samengesteld. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes. Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld de Asperge en Wijnboerderij in Etten Leur, Brielle en bezoek aan de zeehondenopvang in Stellendam, visje eten in Scheveningen, bezoek Museum Dansant in Hilvarenbeek en naar Den Bosch met daar een gezellige rondvaart. Bij alle busreisjes zijn er verschillende opstapplaatsen namelijk de Reijerheem, Facet Ridderkerk, Wijkcentrum West, Slikkerveer en Bolnes.

Ook kan er dit jaar weer lekker gegeten worden. Zo is er een heerlijke High Tea bij Nikki aan Tafel, een 3-gangen menu bij de Paradijshoeve voor € 30,00 en een rondleiding bij Van Gelder groente&fruit met een heerlijke lunch.

Wilt u lekker sportief bezig zijn? Ook dit is mogelijk tijdens de zomervakantie. Elke woensdagochtend geeft docent Christa van Gent een sportieve wandeling in het Oosterpark. De tijd is van 10.00 – 11.00 uur en de locatie is de parkeerplaats bij restaurant de Pannekoe. Op vrijdag 29 juli is er onder begeleiding van Mark Schouten een rustige wandeling in Bolnes. Er is een snelle en rustige groep dus iedereen kan aansluiten. Vooraf wordt er eerst gezellig koffie gedronken, daarna wordt er met elkaar gewandeld en na afloop is er een lekkere lunch in het wijkgebouw aan de Noordstraat. Ook mensen met een scootmobiel kunnen weer lekker met elkaar op pad. Donderdag 14, 21 en 28 juli worden er routes gereden door de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Ridderkerk en omstreken. Uiteraard wordt er ook gestopt voor een lekker drankje.

Ook voor de creatievelingen is er voldoende te doen. Op donderdag 28 juli is er een workshop Zentengle in het wijkncentrum West. Zentengle is een methode om via het tekenen van patronen, concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Het lijkt ingewikkeld maar dit is het niet. Iedereen kan dus meedoen en na de workshop krijgt u materiaal om thuis verder aan de slag te gaan. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Stichting Cultuureducatie. Maar liefst 4 dagen lang worden elke ochtend en middag creatieve workshops gegeven. De locatie is het bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord. Dus houdt u van kleien, fotograferen, schilderen, vilten en muziek? Dan is dit echt iets voor u. Het hele programma staat op Cultuur Camping.

Alle activiteiten gaan door bij voldoende aanmeldingen. Inschrijven kan vanaf 7 juni bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Betaling is mogelijk met pin of contant. Is het vervoer naar de activiteit een probleem? Geef dit bij uw inschrijving aan dan gaan wij hier mee aan de slag.

De exacte tijden, prijzen en data staan op de flyer Zomerfestijn 2022 die verspreid wordt of is af te halen bij Facet. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of kom langs op ons kantoor.

Gerelateerde berichten

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Facet heeft sinds kort een SPORTsWall – een interactieve muur! De SPORTsWall is de leukste interactieve muur om te bewegen. Door de SPORTsWall wordt er een grenzeloze keuze aan activiteits- en leerspellen op de muur geprojecteerd. Deze spellen worden vervolgens...

Yoga in Ridderkerk

Yoga in Ridderkerk

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De lessen zijn voor volwassenen en senioren en gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en meditatie. Wij bieden verschillende yogalessen aan. Er zijn nog enkele plekken vrij op woensdagochtend van...

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert dit voorjaar een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het voorkomen van een val is...