Recept: Risotto met venkel en gegrilde asperges

Vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |

Een lekkere gezonde maaltijd met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 minuten op tafel staat.

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
400 g venkel, in dunne reepjes (bewaar het venkelgroen)
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
450 g groene asperges
125 g crème fraîche
50 g pecorino, geraspt
3 tl kappertjes, grof gehakt

Werkwijze

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de venkel erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg ook de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn.

Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en laat de rijst de bouillon weer zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst in 15-18 minuten beetgaar.

Snijd intussen het houtige uiteinde van de asperges en schep ze om met de laatste 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4-5 minuten beetgaar.

Schep de crème fraîche en helft van de pecorino door de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt 3-4 minuten rusten.

Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de asperges en kappertjes erover. Bestrooi met de rest van de pecorino, het achtergehouden venkelgroen en peper naar smaak.

Voedingswaarde:
calorieën 590kcal
eiwit 12g
vet 29g
koolhydraten 65g

Deliciousmagazine.nl

Gerelateerde berichten

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Wat is er fijner dan na een goede nacht slapen, lekker uitgerust en fit wakker worden? Gedurende de nacht loop je verschillende slaapfasen door: diepe slaap, REM slaap en lichte slaap. Tijdens de diepe slaap maak je hormonen aan en is ons lichaam hard bezig om cellen...

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren Financieel misbruik, bancaire volmachten en levenstestament. Het zijn een paar van de onderwerpen die aan bod zullen komen in deze voorlichting. Bij het ouder worden is het verstandig om hier aan te denken en het te regelen...

Winterfestijn met een vol programma

Winterfestijn met een vol programma

Verschillende activiteiten voor senioren in de winterperiode vanaf vrijdag 18 november 2022. Het zomerfestijn was dit jaar een groot succes en daarom geven wij hier voor de winterperiode een vervolg aan. Er is een gevarieerd en vol programma samengesteld. Inwoners van...