Recept: Risotto met venkel en gegrilde asperges

Vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |

Een lekkere gezonde maaltijd met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 minuten op tafel staat.

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
400 g venkel, in dunne reepjes (bewaar het venkelgroen)
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
450 g groene asperges
125 g crème fraîche
50 g pecorino, geraspt
3 tl kappertjes, grof gehakt

Werkwijze

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de venkel erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg ook de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn.

Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en laat de rijst de bouillon weer zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst in 15-18 minuten beetgaar.

Snijd intussen het houtige uiteinde van de asperges en schep ze om met de laatste 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4-5 minuten beetgaar.

Schep de crème fraîche en helft van de pecorino door de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt 3-4 minuten rusten.

Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de asperges en kappertjes erover. Bestrooi met de rest van de pecorino, het achtergehouden venkelgroen en peper naar smaak.

Voedingswaarde:
calorieën 590kcal
eiwit 12g
vet 29g
koolhydraten 65g

Deliciousmagazine.nl

Gerelateerde berichten

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie Als onderdeel van het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseert Facet Ridderkerk  in samenwerking met Fysiotherapie Ridderkerk op donderdag 14 juli in het wijkcentrum Bolnes, Noordstraat 255a een informatiebijeenkomst...

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022 Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende activiteiten voor senioren. Door de coronamaatregelen hebben we vorig jaar slechts enkele activiteiten kunnen aanbieden en dat jaar daarvoor is het...

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Wilt u gezond ouder worden dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal thema's zoals voeding, stress, veiligheid, beweging en slaap. Iedereen heeft wel ervaring met deze thema's. Daarom organiseren wij gespreksgroepen, waarbij we met elkaar in contact...