Recept: Risotto met venkel en gegrilde asperges

Vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |

Een lekkere gezonde maaltijd met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 minuten op tafel staat.

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
400 g venkel, in dunne reepjes (bewaar het venkelgroen)
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
450 g groene asperges
125 g crème fraîche
50 g pecorino, geraspt
3 tl kappertjes, grof gehakt

Werkwijze

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de venkel erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg ook de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn.

Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en laat de rijst de bouillon weer zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst in 15-18 minuten beetgaar.

Snijd intussen het houtige uiteinde van de asperges en schep ze om met de laatste 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4-5 minuten beetgaar.

Schep de crème fraîche en helft van de pecorino door de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt 3-4 minuten rusten.

Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de asperges en kappertjes erover. Bestrooi met de rest van de pecorino, het achtergehouden venkelgroen en peper naar smaak.

Voedingswaarde:
calorieën 590kcal
eiwit 12g
vet 29g
koolhydraten 65g

Deliciousmagazine.nl

Gerelateerde berichten

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Nieuw: SPORTsWall in Ridderkerk

Facet heeft sinds kort een SPORTsWall – een interactieve muur! De SPORTsWall is de leukste interactieve muur om te bewegen. Door de SPORTsWall wordt er een grenzeloze keuze aan activiteits- en leerspellen op de muur geprojecteerd. Deze spellen worden vervolgens...

Yoga in Ridderkerk

Yoga in Ridderkerk

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De lessen zijn voor volwassenen en senioren en gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en meditatie. Wij bieden verschillende yogalessen aan. Er zijn nog enkele plekken vrij op woensdagochtend van...

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert dit voorjaar een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren. Het voorkomen van een val is...