Recept: Risotto met venkel en gegrilde asperges
Vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Een lekkere gezonde maaltijd met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 minuten op tafel staat.
Ingrediënten
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
400 g venkel, in dunne reepjes (bewaar het venkelgroen)
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
450 g groene asperges
125 g crème fraîche
50 g pecorino, geraspt
3 tl kappertjes, grof gehakt
Werkwijze
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de venkel erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg ook de risotto toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen en glazig zijn.
Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en laat de rijst de bouillon weer zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst in 15-18 minuten beetgaar.
Snijd intussen het houtige uiteinde van de asperges en schep ze om met de laatste 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4-5 minuten beetgaar.
Schep de crème fraîche en helft van de pecorino door de risotto. Neem de risotto van het vuur en laat afgedekt 3-4 minuten rusten.
Schep de risotto op 4 borden. Verdeel de asperges en kappertjes erover. Bestrooi met de rest van de pecorino, het achtergehouden venkelgroen en peper naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën 590kcal
eiwit 12g
vet 29g
koolhydraten 65g
Deliciousmagazine.nl