Recept voor heerlijke paddenstoelensoep
De herfst is weer begonnen. Het weer wordt wat minder mooi, de temperatuur daalt en de avonden worden duidelijk korter. Tijd voor een heerlijke wandeling waarbij de wind om je hoofd waait en de afgevallen bladeren zo lekker knisperen onder je schoenen of laarzen. En als u dan met een frisse neus weer thuis komt, wat is er dan lekkerder dan een romige paddenstoelensoep? En het is zó gemaakt met lekkere verse ingrediënten!
Wat heeft u nodig?
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr gemengde paddenstoelen (wat plakjes achterhouden)
- 2 eetlepels mascarpone (en even een klein beetje achterhouden)
- 1 liter bouillon
- Tijm
- Peper en zout
- En wat olijfolie.
Zo gaat u te werk:
- Snipper een ui en fruit deze wat aan in de olijfolie.
- Maak de knoflook fijn. Haal de tijm van de takjes en doe de knoflook en de tijm bij de ui.
- Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukjes. Voeg ze dan toe aan de ui, knoflook en tijm in de pan.
- Hou een klein deel van de paddenstoelen in plakjes apart.
- Voeg aan het mengsel in de pan de bouillon toe (gebruik de bouillon die u het lekkerst vind: paddenstoelenbouillon, maar runder- of kippenbouillon kan ook).
- Voeg 2 lepels mascarpone toe en laat alles even koken.
- Puree de massa met een (staaf)mixer.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en garneer de soep bij het opdienen met een toefje mascarpone en wat plakjes paddenstoelen.
- Heeft u zin in een stevige bite; bak dan wat spekjes uit en roer deze door de soep of gebruik een paar blokjes als garnering.