Recept: appel-oliebollen (zonder gist)
Oliebollen bakken moeilijk? Teveel werk? En dan ook nog appelflappen maken? Maak er een mooie combinatie van: Appel-oliebollen en dan ook nog zonder gist, dus u hoeft niet te wachten tot het deeg gerezen is. En wedden dat u alle ingrediënten gewoon in huis heeft:
Wat heeft u nodig voor 25 appel-oliebollen.
- Eieren : 2
- Zout : snufje
- Bloem : 250 gram
- Kaneel : 1 theelepel
- Bakpoeder : 1 theelepel
- Melk : 100 milliliter
- Suiker : 80 gram en 3 eetlepels
- Appels : 3 stuks naar keuze welk ras
- Olie om in te bakken.
Stappen:
- De eieren, melk, zout en 80 gram suiker door elkaar heen roeren.
- De bloem en bakpoeder zeven en dit door het mengsel heen roeren.
- Was de appels en rasp deze met schil en roer dit gelijk door het beslag.
- Verhit de olie tot 175 graden.
- Schep met 2 lepels kleine porties van het deeg in de olie en bak de bollen afhankelijk van de grootte in 5 tot 10 minuten mooi goudbruin en gaar. Haal ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- De 3 eetlepels suiker met de kaneel mengen en dit over de appel-oliebollen strooien.
Eet smakelijk en geniet ervan. Een oliebol eten is helemaal niet erg. Met wat krenten en rozijnen en een beetje suiker komt de oliebol op 200 calorieën. Een ontbijt of lunch met twee volkoren boterhammen met margarine en (light) beleg bevat hetzelfde aantal calorieën. Oliebollen eten we slechts een paar dagen per jaar. En omdat ze gefrituurd zijn zit je er snel van vol. Voel u dus vooral niet schuldig als u met de feestdagen een oliebol of appelflap eet.
(bron: lekkertafelen.nl)