Gezond genieten van de zomer
Kunt u de verleiding weerstaan van al dat overheerlijke ijs in de zomer? Hoe graag lest u uw dorst met gekoelde frisdranken? Let op: sommige ijsjes en dranken bevatten veel calorieën en in de zomer op warme dagen, eet en drinkt u daar vaak veel meer van.
Gezonde keuzes
Wat kunt u dus het beste kiezen om niet de strijd met de kilo’s aan te hoeven gaan en toch lekker te genieten? Kies voor een waterijsje in plaats van een bolletje roomijs. Ook yoghurtijs is een betere keuze, omdat het minder vet en suiker dan roomijs bevat. Ter vergelijking: 1 bolletje yoghurtijs bevat 70 Kcal en 1 bolletje roomijs ongeveer 100 Kcal. Ook softijs bevat veel calorieën, ongeveer 100 Kcal per ijsje. Waterijs is een gezondere keuze: de suiker in deze ijsjes levert 40 Kcal per ijsje. Sorbet ijs geeft nog net iets meer: 65Kcal per ijsje.
Andere tips:
- Neem 1 bolletje in plaats van twee bolletjes, net zo lekker en goedkoper.
- Neem een mini-variant ijsje, volop verkrijgbaar en geven u toch de lekkere smaak die u graag wilt.
- Maak zelf ijsjes met uw (klein)kinderen. De vormpjes hiervoor zijn in verschillende winkels te verkrijgen.
Voeg fruit toe aan uw water voor meer variatie
Voor de dorst kunt u te allen tijde het beste gewoon water drinken: het bevat geen calorieën, is goedkoop, altijd bij de hand en u kunt er zelf een smaakje aan geven door er zacht fruit in te doen, stukjes komkommer of er een ijsthee van te maken.
Tip: maak zelf een bananenijsje
- Pureer een banaan in een kom met een vork tot een glad geheel, voeg er daarna 2 of 3 eetlepels yoghurt aan toe en roer dit door elkaar tot een mooie, lobbige, gladde massa. Voeg eventueel nog wat yoghurt toe, als de massa wat te dik blijft.
- Schep dit in ijsvormpjes en plaats ze minimaal 6 uur in de vriezer.
- Laat de ijsjes vanuit de vriezer even een paar minuutjes loskomen van de vormpjes, trek ze er dan voorzichtig uit en genieten maar!
U kunt dit natuurlijk met allerlei zomerfruit doen. Stem de hoeveelheid yoghurt af op de hoeveelheid fruit en de stevigheid van het ijsje.