Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden

Facet is op zoek naar vrijwillige chauffeurs die met hun eigen auto en tegen een kleine vergoeding willen bijdragen aan het ondersteunen van de lokale gemeenschap. ANWB Automaatje is een initiatief dat mensen zonder eigen vervoer helpt om toch mobiel te blijven met behulp van vrijwillige chauffeurs.

Met Automaatje kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen reizen bijvoorbeeld vanwege leeftijd of financiële beperkingen toch deelnemen aan het openbare leven en zijn niet veroordeeld tot altijd maar thuis zijn. Het kan gaan om een doktersbezoek, kapper, familiebezoek, ziekenhuis of andere afspraken. Het beperkt zich niet alleen tot Ridderkerk, maar ook daarbuiten.

Als vrijwillige chauffeur kun je een enorme impact hebben op het leven van mensen in onze gemeenschap door ze te helpen mobiel te blijven en verbonden te blijven met de wereld om hen heen. En om dit waardevolle programma succesvol te laten zijn komen we graag in contact met enthousiaste chauffeurs.

Of je nu een paar uur per week beschikbaar hebt of wat tijd kunt vrijmaken op ad-hoc basis, jouw bijdrage is van onschatbare waarde.

Klus- en tuinhelden
Met een groeiend aantal senioren dat langer zelfstandig woont, worden huis- en tuinonderhoud steeds uitdagender. Facet zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers die plezier hebben in klussen en/of tuinieren. De klussen zijn klein van aard en duren maximaal 3 uur. U kunt zelf bepalen wanneer u beschikbaar bent en hoe vaak u per week of maand klussen wilt oppakken. Voor elke klus ontvangt u een vergoeding en de dankbaarheid van de senioren is onbetaalbaar.

Als u wilt bijdragen aan het welzijn van onze senioren en van klussen en tuinieren houdt, nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen. Samen kunnen we zorgen voor een prettige en leefbare omgeving voor iedereen.

Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem contact op met Jacqueline Revier van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of mail naar

Gerelateerde berichten

Voorlichting medicijngebruik

Voorlichting medicijngebruik

Ridderkerk Langer Gezond organiseert op dinsdag 11 juni van 10.00 – 11.00 uur een voorlichting over verantwoord medicijngebruik. Tijdens deze ochtend geeft apotheker Theo-Hans Kuijvenhoven van Service Apotheek Slikkerveer een presentatie. Heb ik nog de juiste...

Diabetes Challenge Ridderkerk

Diabetes Challenge Ridderkerk

Nationale Diabetes Challenge 2024 De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je...

Padelcursus voor 60-plusser

Padelcursus voor 60-plusser

Bent u een 60-plusser die op zoek is naar een nieuwe en leuke sport? Dan is padel de perfecte keuze voor u. Padel is namelijk niet alleen geliefd bij jongeren, maar ook steeds populairder geworden onder senioren. Naast het fysieke en sociale aspect heeft padel ook...