Ga mee op supermarkt tour

Wat zijn E-nummers? Hoeveel suiker zit er in een bepaald product? Is hetgeen ik altijd kies wel de juiste keuze voor mij? Waar staan al die keurmerken voor?

Ridderkerk Langer Gezond organiseert samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt een supermarkt tour. Want hoe maak je goede, gezonde en verstandige keuzes? Dit kan best lastig zijn in het overweldigende aanbod van producten in deze consumptiemaatschappij. Aan de hand van voorbeelden in de supermarkt laat leefstijlcoach Cathy van Es u zien hoe u een etiket kunt lezen, wat de betekenis is van keurmerken en hoe een supermarkt is ingericht.

Ontvangst is bij Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, inloop vanaf 13.30 uur waar we onder genot van een kopje koffie of thee even kennismaken met elkaar.
Daarna gaan we met elkaar in een klein groepje naar de supermarkt waar de tour start. Na afloop krijgen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee.

Gaat u met ons mee?
Vanwege grote belangstelling organiseren wij in het najaar weer een supermarkt tour. De datum wordt op een later moment bekend gemaakt. 

 

Gerelateerde berichten

Diabetes Challenge Ridderkerk

Diabetes Challenge Ridderkerk

Nationale Diabetes Challenge 2024 De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je...

Padelcursus voor 60-plusser

Padelcursus voor 60-plusser

Bent u een 60-plusser die op zoek is naar een nieuwe en leuke sport? Dan is padel de perfecte keuze voor u. Padel is namelijk niet alleen geliefd bij jongeren, maar ook steeds populairder geworden onder senioren. Naast het fysieke en sociale aspect heeft padel ook...

Druk bezochte Gezondheidsbeurs ‘Fit op alle Fronten’

Druk bezochte Gezondheidsbeurs ‘Fit op alle Fronten’

Op vrijdag 22 maart 2024 werd de eerste editie van de Gezondheidsbeurs Ridderkerk ‘Fit op alle Fronten’ georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ruim 300 bezoekers kwamen langs om te luisteren naar de diverse presentaties op het gebied van gezond ouder worden, in gesprek...