Ga mee op supermarkt tour

Wat zijn E-nummers? Hoeveel suiker zit er in een bepaald product? Is hetgeen ik altijd kies wel de juiste keuze voor mij? Waar staan al die keurmerken voor?

Ridderkerk Langer Gezond organiseert samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt een supermarkt tour. Want hoe maak je goede, gezonde en verstandige keuzes? Dit kan best lastig zijn in het overweldigende aanbod van producten in deze consumptiemaatschappij. Aan de hand van voorbeelden in de supermarkt laat leefstijlcoach Cathy van Es u zien hoe u een etiket kunt lezen, wat de betekenis is van keurmerken en hoe een supermarkt is ingericht.

Ontvangst is bij Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, inloop vanaf 13.30 uur waar we onder genot van een kopje koffie of thee even kennismaken met elkaar.
Daarna gaan we met elkaar in een klein groepje naar de supermarkt waar de tour start. Na afloop krijgen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee.

Gaat u met ons mee?
Vanwege grote belangstelling organiseren wij in het najaar weer een supermarkt tour. De datum wordt op een later moment bekend gemaakt. 

 

Gerelateerde berichten

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker Vooral tijdens de warmte in de zomer is het moeilijk om goed te slapen. Je hebt het snel te warm, ligt te woelen, doet voor je gevoel geen oog dicht en het resultaat is dat je vermoeider uit je bed komt als dat je erin ging. Een slecht...

Lezing over yoga

Lezing over yoga

Lezing over yoga Vanuit het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseren wij op donderdag 29 juni een lezing over yoga. Tijdens deze lezing wordt er dieper in gegaan op de achtergronden, geschiedenis en de verschillende takken van yoga. Yoga wordt wereldwijd steeds...

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en vol programma samen te stellen. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes. Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld het UFO Restaurant in...