Ga mee op supermarkt tour

Wat zijn E-nummers? Hoeveel suiker zit er in een bepaald product? Is hetgeen ik altijd kies wel de juiste keuze voor mij? Waar staan al die keurmerken voor?

Ridderkerk Langer Gezond organiseert samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt een supermarkt tour. Want hoe maak je goede, gezonde en verstandige keuzes? Dit kan best lastig zijn in het overweldigende aanbod van producten in deze consumptiemaatschappij. Aan de hand van voorbeelden in de supermarkt laat leefstijlcoach Cathy van Es u zien hoe u een etiket kunt lezen, wat de betekenis is van keurmerken en hoe een supermarkt is ingericht.

Ontvangst is bij Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, inloop vanaf 13.30 uur waar we onder genot van een kopje koffie of thee even kennismaken met elkaar.
Daarna gaan we met elkaar in een klein groepje naar de supermarkt waar de tour start. Na afloop krijgen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee.

Gaat u met ons mee?
Vanwege grote belangstelling organiseren wij in het najaar weer een supermarkt tour. De datum wordt op een later moment bekend gemaakt. 

 

Gerelateerde berichten

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie

Voorlichtingsbijeenkomst over Valpreventie Als onderdeel van het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseert Facet Ridderkerk  in samenwerking met Fysiotherapie Ridderkerk op donderdag 14 juli in het wijkcentrum Bolnes, Noordstraat 255a een informatiebijeenkomst...

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022

Senioren zomerfestijn 2022 Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende activiteiten voor senioren. Door de coronamaatregelen hebben we vorig jaar slechts enkele activiteiten kunnen aanbieden en dat jaar daarvoor is het...

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Gespreksgroepen over voeding, slaap en stress

Wilt u gezond ouder worden dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal thema's zoals voeding, stress, veiligheid, beweging en slaap. Iedereen heeft wel ervaring met deze thema's. Daarom organiseren wij gespreksgroepen, waarbij we met elkaar in contact...