Ga mee op supermarkt tour

Wat zijn E-nummers? Hoeveel suiker zit er in een bepaald product? Is hetgeen ik altijd kies wel de juiste keuze voor mij? Waar staan al die keurmerken voor?

Ridderkerk Langer Gezond organiseert samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt een supermarkt tour. Want hoe maak je goede, gezonde en verstandige keuzes? Dit kan best lastig zijn in het overweldigende aanbod van producten in deze consumptiemaatschappij. Aan de hand van voorbeelden in de supermarkt laat leefstijlcoach Cathy van Es u zien hoe u een etiket kunt lezen, wat de betekenis is van keurmerken en hoe een supermarkt is ingericht.

Ontvangst is bij Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, inloop vanaf 13.30 uur waar we onder genot van een kopje koffie of thee even kennismaken met elkaar.
Daarna gaan we met elkaar in een klein groepje naar de supermarkt waar de tour start. Na afloop krijgen de deelnemers een goed gevulde goodiebag mee.

Gaat u met ons mee?
Vanwege grote belangstelling organiseren wij in het najaar weer een supermarkt tour. De datum wordt op een later moment bekend gemaakt. 

 

Gerelateerde berichten

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Hoe belangrijk is slaap voor je gezonheid?

Wat is er fijner dan na een goede nacht slapen, lekker uitgerust en fit wakker worden? Gedurende de nacht loop je verschillende slaapfasen door: diepe slaap, REM slaap en lichte slaap. Tijdens de diepe slaap maak je hormonen aan en is ons lichaam hard bezig om cellen...

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren

Bijeenkomst veilig en zelfstandig bankieren Financieel misbruik, bancaire volmachten en levenstestament. Het zijn een paar van de onderwerpen die aan bod zullen komen in deze voorlichting. Bij het ouder worden is het verstandig om hier aan te denken en het te regelen...

Winterfestijn met een vol programma

Winterfestijn met een vol programma

Verschillende activiteiten voor senioren in de winterperiode vanaf vrijdag 18 november 2022. Het zomerfestijn was dit jaar een groot succes en daarom geven wij hier voor de winterperiode een vervolg aan. Er is een gevarieerd en vol programma samengesteld. Inwoners van...