Vanaf woensdag 12 april 2023 wordt er een extra les DansMee voor 60-plussers aangeboden. Bij DansMee 60+ beweegt u op mooie muziek zonder ingewikkelde oefeningen.

Onder leiding van de enthousiaste dansdocent Emma de Bruin ontdekt, ontwikkelt en vergroot u uw natuurlijke bewegingsmogelijkheden. U heeft geen danspartner of danservaring nodig. Deze leuke activiteit is voor de 60-plusser die gezellig en lekker wilt bewegen op mooie muziek en waarbij er ook nog gewerkt wordt aan de conditie, souplesse, coördinatie en kracht.

Door te dansen stimuleert en traint u uw hersenen en daarmee uw geheugen en denkvermogen. Die creativiteit draagt vervolgens weer bij aan uw mentale gezondheid. Zo is dansen niet alleen gezond voor uw lichaam maar ook voor uw geest.

Vorig jaar is er gestart met deze activiteit maar al snel zat de groep vol. Nu is het tijd om een tweede groep te starten in het gemeentehuis. Alle deelnemers van de reservelijst zijn geïnformeerd maar er is nog plaats. Vanaf woensdag 12 april start de tweede groep. De tijd is van 13.00 – 14.00 uur. Na afloop kan er lekker met elkaar nagepraat worden met een lekker kopje koffie/thee.

Er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen, dus meld u snel aan voor een gratis proefles want er is nog een enkele plek vrij. De locatie is de danszaal van de Muziekschool in het Plein, Koningsplein. Deze zaal heeft een fijne dansvloer, spiegel en geluidsinstallatie.

DansMee 60+ is een samenwerkingsverband tussen Muziekschool Ridderkerk en Facet Ridderkerk. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk via of 0180 – 432 350.

Gerelateerde berichten

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker

Goede nachtrust en suiker Vooral tijdens de warmte in de zomer is het moeilijk om goed te slapen. Je hebt het snel te warm, ligt te woelen, doet voor je gevoel geen oog dicht en het resultaat is dat je vermoeider uit je bed komt als dat je erin ging. Een slecht...

Lezing over yoga

Lezing over yoga

Lezing over yoga Vanuit het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseren wij op donderdag 29 juni een lezing over yoga. Tijdens deze lezing wordt er dieper in gegaan op de achtergronden, geschiedenis en de verschillende takken van yoga. Yoga wordt wereldwijd steeds...

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en vol programma samen te stellen. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes. Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld het UFO Restaurant in...