Home Evenementen Veilig op stap met de fiets (geannuleerd nieuwe datum volgt)

Veilig op stap met de fiets (geannuleerd nieuwe datum volgt)

Voorlichting over veilig op stap gaan met de fiets

Op woensdag 11 mei organiseert Ridderkerk Langer Gezond in samenwerking met de Fietsersbond en de Senioren Fietsclub Ridderkerk een interactieve voorlichting over veilig fietsen.

In Nederland kan bijna iedereen fietsen, het wordt al op jonge leeftijd geleerd. Het lijkt iedereen makkelijk af te gaan, maar is dat wel zo? In het drukke verkeer valt het soms niet mee om veilig te fietsen. Wist u dat vooral ouderen fietsongelukken krijgen? In 2020 werd het hoogste aantal verkeersdoden onder fietsers bereikt: 229. Een derde daarvan waren ongelukken met een E-bike. En is fietsen op een E-bike iets voor U? In deze interactieve voorlichting geven wij u tips mee om deze zomer mooie en veilige fietstochten te maken. We besteden daarbij aandacht aan het als fietser kwetsbaar zijn in het verkeer.  Aanwezig is Beer Pijpker van de Fietsersbond. Hij geeft u informatie over waar een fiets qua veiligheid aan moet voldoen en zal moeilijke verkeerssituaties in Ridderkerk uitleggen.  Ook is Janco Onnink aanwezig van de Senioren Fietsclub Ridderkerk die u veel kan vertellen over veilig op stap gaan met de fiets en de wekelijkse tochten op de fiets die deze club doet, eventueel met begeleiding.

U bent van harte welkom bij Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. De voorlichting is van 19.00 – 21.00 uur. (inloop vanaf 18.45 uur).
Inschrijven kan via email
Telefonisch aanmelden mag ook bij Facet Ridderkerk via 0180-432350.

Deelname is gratis.

Deze bijeenkomst van 11 mei is geannuleerd. Er volgt snel een nieuwe datum!

Datum

11 mei 2022

Tijd

19:00 - 21:00
QR Code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *