Home Evenementen Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Ridderkerk Langer Gezond organiseert dinsdag 30 november een bijeenkomst over veilig internetbankieren en hoe social media, in dit geval WhatsApp, kan bijdragen aan een veilig Ridderkerk. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Rabobank en het burgerinitiatief WhatsApp Veilig Ridderkerk. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in het Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. De inloop is vanaf 13.45 uur. De koffie/thee staat klaar en deelname is gratis.

Sociale media kan soms negatieve effecten hebben maar bij goed gebruik kan het ook zorgen voor een veilig en fijn gevoel. Remko Gobee van WhatsApp Veilig Ridderkerk kan u hier alles over vertellen. Ridderkerk heeft inmiddels 23 whatsapp groepen verdeeld over alle wijken in Ridderkerk. Elke whatsapp groep heeft een beheerder. Berichten die worden verzonden komen van Hulpdiensten als Politie, Burgernet maar ook burgers kunnen een hulpvraag insturen. Onderwerpen in de groep gaan over vermissingen, waarschuwing bij verdachte situaties en acute hulpvragen van de Politie. Hoe kan ik mij aansluiten bij een whatsapp groep? Wat gebeurt er met mijn hulpvraag en welke hulpvraag kan ik wel/niet plaatsen. Deze en nog meer vragen worden allemaal voor u beantwoordt.

Ook kunt u deze dag terecht voor al uw vragen over veilig en zelfstandig bankieren. Sera de Jong en Esther van Efferen zijn mobiele bankservice adviseurs bij de Rabobank en kunnen u hier alles over vertellen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op thema’s als financieel misbruik, bancaire volmachten, cybercrime en andere praktische bankzaken. U wordt bijgepraat over de laatste stand van zaken. Het maakt niet uit bij welke bank u bankiert, iedereen is welkom.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar na te praten. De bijeenkomst zit dus boordevol tips en adviezen over veilig internetbankieren en hoe WhatsApp ingezet kan worden voor een veilig gevoel in huis en in de wijk.

Inschrijven

Inschrijven kan via of bel Facet Ridderkerk 0180 – 432 350. Voor toegang wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs, welke wordt gecontroleerd bij de ingang.

Datum

29 november 2021

Tijd

14:00 - 16:00

Kosten

Gratis

Locatie

Wijkcentrum West
Boksdoornstraat 2
X
QR Code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *