Eindelijk, we kunnen weer!

Is een van de goede voornemens ‘meer bewegen’ voor 2022? Dan bent u bij Facet aan het juiste adres. Doordat de coronamaatregelen versoepeld zijn, is het weer mogelijk om groepslessen aan te bieden. Facet biedt een uitgebreid volwassenen- en seniorensport programma aan met ongeveer 35 verschillende lessen. Deze lessen zoals sport en spel, seniorenfit, dans, yoga en tennis vinden plaats in wijkcentra, gymzalen en sporthallen.

Alle lessen worden gegeven door enthousiaste en gediplomeerde docenten. Naast het bewegen wordt veel waarde gehecht aan het sociale aspect. Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om fysiek en mentaal bezig te zijn. Het ontmoeten van andere mensen speelt hierin een belangrijke rol.

De meeste lessen vinden overdag plaats maar er zijn ook enkele lessen in de avonduren. Sommige lessen zijn geschikt voor beginners, andere lessen voor de meer gevorderde deelnemer. Zo zijn er speciale lessen voor als u slecht ter been bent. De oefeningen worden dan op of met behulp van de stoel gedaan. Andere lessen zijn fanatieker en ligt het tempo hoger. Er wordt dan met gewichten gewerkt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er is dus keuze voor iedereen. De kosten liggen ongeveer tussen de € 3,00 en € 5,00 per keer. Dit is afhankelijk van de tijdsduur van de les.

Coronamaatregelen

Wij houden ons aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Dit betekent op dit moment dat wij controleren op een geldige QR-code en is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens de les mag het mondkapje af.

Gratis proefles

Wilt u zelf lekker bewegen en werken aan een gezonde leefstijl? Of weet u een buurvrouw, familielid of kennis die twijfelt of het moeilijk vindt om de eerste stap te nemen? Kom dan gezellig samen naar de les en ervaar hoe fijn het is om te bewegen. Een proefles is gratis. Meld u aan via of 0180 – 432 350.

Gerelateerde berichten

Druk bezochte Gezondheidsbeurs ‘Fit op alle Fronten’

Druk bezochte Gezondheidsbeurs ‘Fit op alle Fronten’

Op vrijdag 22 maart 2024 werd de eerste editie van de Gezondheidsbeurs Ridderkerk ‘Fit op alle Fronten’ georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ruim 300 bezoekers kwamen langs om te luisteren naar de diverse presentaties op het gebied van gezond ouder worden, in gesprek...

Wethouder ontvangt nieuw magazine

Wethouder ontvangt nieuw magazine

Wethouder Fleur Stip heeft het eerste exemplaar van het nieuwe magazine Ridderkerk Langer Gezond in ontvangst genomen. Centraal in alweer de 3e editie van dit kleurrijke blad staan vijf thema’s: voeding, beweging, slaap, stress en veiligheid. Om gezond ouder te worden...

Fit op alle fronten de Ridderkerkse Gezondheidsbeurs

Fit op alle fronten de Ridderkerkse Gezondheidsbeurs

Op vrijdag 22 maart 2024 van 16:00 tot 20:00 uur, organiseert Facet Ridderkerk een Gezondheidsbeurs. We noemen dat FIT op alle fronten, want we belichten alle facetten van fit ouder worden. Er zijn verschillende lezingen, workshops, demonstraties en er is een...