Op vrijdag 22 maart 2024 werd de eerste editie van de Gezondheidsbeurs Ridderkerk ‘Fit op alle Fronten’ georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ruim 300 bezoekers kwamen langs om te luisteren naar de diverse presentaties op het gebied van gezond ouder worden, in gesprek te gaan met de diverse organisaties op de informatiemarkt, te bewegen bij de beweegworkshops en om te netwerken onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers gemaakt door De Overburen.

De opening werd verricht door wethouder Fleur Stip die veel waar hecht aan een fit Ridderkerk op allerlei gebieden. Daarna volgde een lezing van Jaap Jongbloed over vitaliteit. Hij zette het publiek letterlijk in beweging en gaf tips en adviezen over vitaal ouder worden.

Op deze beurs werden verschillende facetten van gezond ouder worden belicht. Zo vertelde onder andere de Politie over oplichting en fraude en gaf de Rabobank informatie over bancaire zaken. Aafje was aanwezig met VR-brillen, huisarts Jeanette Caljouw praatte de bezoekers bij over overgangsperikelen, Anita Kooistra over de gezonde slaap, Visio over slechtziendheid, Jan de koning over ademen en nog veel meer. Ook waren er verschillende sport- en beweegaanbieders, die beweegworkshops gaven zoals Walking Football, Parkinson boksen, yoga, dans, seniorenfit, etc.. Op de markt kon men ook een gezondheidsmeting doen bij Aafje en de apotheker. Er was informatie over vrijwilligerswerk, mantelzorg, ouderenactiviteiten, alzheimer en kon men laten testen hoe men er financieel voor stond.

RTV Ridderkerk was de hele middag en avond aanwezig om diverse mensen te interviewen. Met de nieuwste uitgave van Ridderkerk Langer Gezond, gingen de bezoekers weer tevreden naar huis. Zoals we terugkregen van een van onze bezoekers: “Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de leuke, gezellige, afwisselende en informatieve middag/avond. Het was supergoed georganiseerd en behalve veel nuttige informatie werden we ook rijkelijk verwend met allerlei lekkers. Heel leuk dat jullie ook zoveel interessante gastsprekers hebben weten te “strikken”. Een groot compliment voor alle mensen die hieraan (ongetwijfeld heel hard) gewerkt hebben en tot een groot succes hebben gemaakt.”

Onze dank gaat uit naar de vele samenwerkingspartners, vrijwilligers, gastsprekers, De Overburen en het Gemini college. We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van Fit op alle Fronten en zijn voornemens om het evenement in 2025 terug te laten komen.

Gerelateerde berichten

Diabetes Challenge Ridderkerk

Diabetes Challenge Ridderkerk

Nationale Diabetes Challenge 2024 De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je...

Padelcursus voor 60-plusser

Padelcursus voor 60-plusser

Bent u een 60-plusser die op zoek is naar een nieuwe en leuke sport? Dan is padel de perfecte keuze voor u. Padel is namelijk niet alleen geliefd bij jongeren, maar ook steeds populairder geworden onder senioren. Naast het fysieke en sociale aspect heeft padel ook...

Wethouder ontvangt nieuw magazine

Wethouder ontvangt nieuw magazine

Wethouder Fleur Stip heeft het eerste exemplaar van het nieuwe magazine Ridderkerk Langer Gezond in ontvangst genomen. Centraal in alweer de 3e editie van dit kleurrijke blad staan vijf thema’s: voeding, beweging, slaap, stress en veiligheid. Om gezond ouder te worden...