Ben je op zoek naar inspiratie om lekker, gezond en voedzaam vegetarisch te koken? Doe dan mee met de kookcursus in augustus en september. Tijdens deze vegetarische kookcursus leer je de basis van koken met groentes.
Je leert onder begeleiding van kok Marianne van Wijhe alles over vegetarisch koken. Hoe kun je zonder vlees of vis een lekkere maaltijd op tafel zetten en wat zijn de alternatieven? Krijg je wel alle benodigde voedingstoffen binnen als je dierlijke producten weglaat? Ik wil graag koolhydraatarm maar past dat in een vegetarische voedingsstijl? Laten we vooral de mediterrane keuken niet overslaan; ook uit de Italiaanse, Griekse en Spaanse keuken komen heerlijke vegetarische maaltijden.
We beginnen elke les met wat kleine hapjes om in de stemming te komen. Daarna een kort stukje theorie. We behandelen de achtergrond, welke producten je het beste kunt gebruiken en de ingrediënten waar we mee gaan werken. Na de theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je kookt in duo’s receptuur. Marianne kijkt mee en geeft tips en trucs waar dat kan.
Het niveau voor deze cursus is voor beginners en half-gevorderden. Alles is verzorgt dus je hoeft zelf niks mee te nemen. Marianne heeft jarenlange ervaring en kennis over de vegetarische keuken. Dit deelt ze graag met veel enthousiasme. Na deze cursus ken je de basis kooktechnieken om groentes, peulvruchten, noten en zaden te bereiden. Ook ken je inspirerende gerechten voor thuis en heb je ervaren hoe smaakvol en gezond de vegetarische keuken is, want na het bereiden van de gerechten gaan we deze gezellig met elkaar proeven en eten.
De cursus bestaat uit 4 lessen die plaatsvinden op maandag 26 augustus, 2, 9 en 16 september 2024. De tijd is van 16.00 – 19.00 uur. De kosten voor de cursus zijn € 35,- per persoon. De cursus vindt plaats bij De Groene Pollepel, Nicolaas Beetslaan 66 in Ridderkerk.
Of je motivatie nu is vanuit gezondheidsoverwegingen, duurzaamheid, dierenwelzijn of een combinatie daarvan: wij willen je inspireren met onze kennis en ervaring om de vegetarische keuken te ontdekken.
Meer informatie of inschrijven kan via Facet Ridderkerk via of telefonisch 0180 – 432 350. De inschrijving is definitief na betaling bij de receptie van Facet.