Cursus Valpreventie 

In samenwerking met Fysiotherapie Ridderkerk organiseren wij vanaf oktober een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Het voorkomen van een val is belangrijk. Meer dan een derde van de 65-plusser valt minstens 1x per jaar, met alle gevolgen van dien. In 2020 bezochten maar liefst 103.000 ouderen in Nederland de spoedeisende hulp vanwege verwondingen als gevolg van een val. Een val bij ouderen zorgt vaak voor lichamelijke en emotionele schade. Ook de zorgkosten stijgen enorm doordat veel ouderen hulp nodig hebben. Maar met de juiste voorlichting, tips en bewegen kan het risico op vallen worden verkleind.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit informatie over de oorzaken van vallen, hoe kan ik een val voorkomen, de gevolgen, tests en natuurlijk oefeningen gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. In een groep gaan we onder begeleiding van twee fysiotherapeuten en een leefstijlcoach met elkaar aan de slag om het risico op een val zo klein mogelijk te maken. De doelgroep is thuiswonende ouderen van ongeveer 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico.

Valpreventieweek
Van 3 t/m 9 oktober is de landelijke Valpreventieweek. Tijdens deze week wordt er door landelijke partijen en lokale (zorg)professionals aandacht besteed aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. De cursus in Ridderkerk start op 4 oktober en past hier goed bij.

De cursus is op dinsdagavond van 19.15 – 20.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De cursusdata zijn 4, 11, 18 en 25 oktober en 1 november. Op dinsdag 10 januari en 28 maart is er een terugkombijeenkomst. De locatie is het wijkcentrum Bolnes, Noordstraat 255a.

De koffie/thee staat klaar en deelname kost € 35,- voor 7 lessen. Aanmelden op het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus schrijf u snel in.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Gerelateerde berichten

Lezing over yoga

Lezing over yoga

Lezing over yoga Vanuit het programma Ridderkerk Langer Gezond organiseren wij op donderdag 29 juni een lezing over yoga. Tijdens deze lezing wordt er dieper in gegaan op de achtergronden, geschiedenis en de verschillende takken van yoga. Yoga wordt wereldwijd steeds...

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren

Zomerfestijn voor senioren Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en vol programma samen te stellen. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes. Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld het UFO Restaurant in...

Vervul jij een beweegwens?

Vervul jij een beweegwens?

Bij Facet Ridderkerk komen er regelmatig verzoeken binnen van mensen die graag met iemand anders in de buitenlucht willen bewegen. Er is vooral behoefte aan iemand om samen mee te wandelen of te fietsen. Dit omdat ze het gezelliger vinden, samen op pad gaan motiveert...