Van maandag 16 t/m vrijdag 20 mei is de Nationale Beweegweek voor ouderen. Ook in Ridderkerk wordt hier door Ridderkerk Langer Gezond aandacht aan besteed.

Bent u geïnteresseerd in sporten en bewegen met andere 60-plussers? Deze week staan alle deuren bij het volwassenen – en seniorensport programma open. U kunt gratis kennismaken met de lessen  zoals gymnastiek, yoga, dans, sport en spel en tennis. Ook aangepaste lessen zoals stoelyoga zijn te volgen. Alle lessen zijn onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde vakkrachten. U hoeft niet altijd een goede conditie te hebben, want bij deze activiteiten staan ontspanning, plezier en sociale contacten centraal.

Op maandag en dinsdag krijgt u tips, begeleiding en advies tijdens de gezonde kookworkshop bij Van Gelder, Krommeweg 10. Onder begeleiding van kok Marianne van Wijhe (De Groene Pollepel) worden er heerlijke, inspirerende en verse gerechten bereidt. Van Gelder staat voor smaak, duurzaamheid en gezondheid. Dit is ook het thema van deze workshop. Het zijn allemaal vegetarische gerechten die gemaakt worden met de verse producten die Van Gelder heeft. Het beloofd een gezellige en leerzame kookworkshop te worden waar iedereen aan kan meedoen. Je hoeft dus geen chef-kok te zijn om deel te nemen. Na afloop gaat iedereen naar huis met verschillende inspirerende gerechten die makkelijk thuis te maken zijn. De kosten voor deze workshop zijn € 20,00 per persoon.

Dinsdag 17 mei wordt er vanaf 16.00 uur gewandeld met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De wandeling is onder begeleiding van een Ridderkerkse huisarts, praktijkondersteuner of andere professional uit de zorg of sport. Wandelen is voor mensen met en zonder diabetes een goed medicijn. De NDC is alleen geschikt voor beginnende wandelaars. Wilt u de komende maanden gezellig met elkaar wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Doe dan mee met deze activiteit. De startplaats is huisartspraktijk West, Meidoornlaan 4.

Op woensdag 18 mei van 10.00 – 11.30 uur start DansMee 60+. Bij DansMee 60+ beweegt u op mooie muziek zonder ingewikkelde oefeningen. Onder leiding van de gediplomeerde dansdocent Emma de Bruin ontdek, ontwikkel en vergroot u uw natuurlijke bewegingsmogelijkheden. U heeft geen danspartner of danservaring nodig. Deze nieuwe activiteit is voor de 60-plusser die gezellig en lekker wilt bewegen op mooie muziek en waarbij er ook nog gewerkt wordt aan de conditie, souplesse, coördinatie en kracht. De locatie is de Muziekschool Ridderkerk, Koningsplein 1. Kosten zijn € 15,00 voor 6 lessen.

Donderdag 19 mei is er een wandelpuzzeltocht door Ridderkerk. De wandeltocht is een combinatie tussen een wandel-, speur- en puzzeltocht en mede georganiseerd door de Bibliotheek Centrum. Er is een middagtocht van 14.00 – 16.00 uur of in de avond tussen 19.00 – 21.00 uur. Het startpunt is de bibliotheek in het gemeentehuis, Koningsplein 1. De route is ongeveer 4 kilometer lang en eindigt bij Nikki aan Tafel op het Koningsplein. Hier krijgt u een lekker kopje koffie/thee of ijsje. Het is een gezellige activiteit die leuk is voor iedereen. Van families met kinderen tot senioren die lekker een stukje willen wandelen. Schrijf u snel in voor deze interessante ‘speurtocht’ en ontdek plekjes in het Ridderkerkse centrum en omgeving die u misschien nog nooit zijn opgevallen. De kosten zijn € 1,00 inclusief koffie/thee of ijsje bij Nikki aan Tafel.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Gerelateerde berichten

Voorlichting medicijngebruik

Voorlichting medicijngebruik

Ridderkerk Langer Gezond organiseert op dinsdag 11 juni van 10.00 – 11.00 uur een voorlichting over verantwoord medicijngebruik. Tijdens deze ochtend geeft apotheker Theo-Hans Kuijvenhoven van Service Apotheek Slikkerveer een presentatie. Heb ik nog de juiste...

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden

Gezocht: chauffeurs en klus- en tuinhelden Facet is op zoek naar vrijwillige chauffeurs die met hun eigen auto en tegen een kleine vergoeding willen bijdragen aan het ondersteunen van de lokale gemeenschap. ANWB Automaatje is een initiatief dat mensen zonder eigen...

Diabetes Challenge Ridderkerk

Diabetes Challenge Ridderkerk

Nationale Diabetes Challenge 2024 De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je...